Pregatirea peretilor pentru zugravit cu lavabila – ce trebuie sa stii inainte sa te apuci de treaba

Pregatirea peretilor pentru zugravit

Pregatirea peretilor pentru zugravit cu lavabila – ce trebuie sa stii inainte sa te apuci de treaba

Pregatirea peretilor pentru zugravit cu lavabila - ce trebuie sa stii inainte sa te apuci de treaba

Pregatirea peretilor pentru zugravit

Fie ca te-ai mutat intr-o noua casa, fie ca vrei sa o renovezi pe cea actuala, cel mai probabil, inainte sa te apuci de treaba, vrei sa stii totul despre pregatirea peretilor pentru zugravit cu lavabila. Aplicarea acestei vopsele poate sa devina o adevarata arta si va necesita o pregatire in prealabil, astfel incat sa nu lasi nimic la voia intamplarii.

Mai intai de orice, trebuie sa achizitionezi tot ce ai nevoie: pensule, trafalete pentru vopsea, var etc. Indiferent ca vorbim de un vopsit complet nou sau de aplicarea vopselei lavabile peste cea veche, vei avea nevoie pentru pregatirea peretilor si de gletiere profesionale sau gletiere clasice pentru ca totul sa mearga asa cum trebuie.

Cuprins:

 1. Pregatirea peretilor pentru zugravit cu lavabila – cum alegi materialele pentru varuit
 2. Pregatirea peretilor pentru zugravit cu lavabila peste lavabila veche – care sunt etapele

1. Pregatirea peretilor pentru zugravit cu lavabila - cum alegi materialele pentru varuit

Materiale pentru zugravit

Nu doar peretii trebuie pregatiti inainte de zugravit. Ci si materialele. Tocmai de aceea, daca vrei sa stii cum se da cu lavabila sau cum se varuieste, trebuie mai intai sa iti poti pregati materialele de care ai nevoie.

Trebuie sa alegi amorsa pentru perete. Rolul acesteia este de a uniformiza peretele si de a-i creste capacitatea de absorbtie, totul pentru ca lavabila sa fie aplicata usor si uniform. Cel mai indicat ar fi sa cumperi amorsa deja preparata din comert, fara sa te complici cu preparatul personal.

Trebuie sa alegi si gletul pentru perete. Aici alegerea o vei face in functie de ce suprafata de lucru este vorba. Vei gasi glet pentru suprafete prefabricate de tencuiala si glet pentru finisarea placilor de gips. Tine cont ca produsul tau trebuie sa fie permeabil la vapori.

Nu in ultimul rand, este nevoie sa alegi vopseaua lavabila care ti se potriveste tie. Ea trebuie sa aiba un grad mare de acoperire. Acest lucru inseamna ca nu vei fi nevoit sa aplici mai multe straturi si vei economisi in acest fel bani, efortul fiind si el mai redus. Mai mult decat atat, ea trebuie sa aiba un grad mare de lavabilitate, dar si o aderenta consistenta la suprafata ta de lucru. Nu este recomandat sa aplici vopsea lavabila pe tencuieli minerale, emailuri pe baza de ulei, lac sau pereti vopsiti inainte cu var sau huma.

2. Pregatirea peretilor pentru zugravit cu lavabila peste lavabila veche - care sunt etapele

Inainte sa te apuci de treaba si sa aplici direct vopseaua lavabila, trebuie sa pregatesti suprafata pe care o vei vopsi. Pregatirea peretilor pentru zugravit cu lavabila este esentiala. Trebuie sa te asiguri ca lavabila va adera cat mai bine si ca va putea fi aplicata uniform, astfel incat sa reziste in timp. Iata care sunt pasii de care trebuie sa tii cont:

 • Curatarea peretilor. Inainte de orice, trebuie sa cureti peretii de vechea vopsea. Pentru ca acest lucru sa mearga fara probleme, umezeste peretii cu un trafalet inmuiat intr-o galeata cu apa. Dupa aceea, lasa vopseaua sa se inmoaie timp de 15 minute. Abia dupa aceea poti sa incepi sa o razuiesti. Daca este vorba de tavan, procedeul este acelasi, insa ia in calcul ca vei avea nevoie de o scara. De asemenea, trebuie sa fii atent la detalii: imbinarile dintre pereti trebuie si ele curatate.
 • Repararea peretilor. Dupa ce ai curatat peretii, daca vezi ca este nevoie, trebuie sa ii repari cu adeziv sau tencuiala.
 • Gletuirea peretilor. Dupa repararea peretilor, poti sa treci la gletuire. Gletul se prepara intr-un vas cu apa. Pune gletul in apa si adauga pana cand ajunge deasupra apei. Lasa gletul in apa cateva minute si apoi amesteca. Ar trebui sa aiba o consistenta asemanatoare cu smantana. Trebuie sa aplici gletul in maximum 40 de minute de cand l-ai preparat pentru a evita intarirea lui. Aplica, apoi, gletul cu gletiera de jos in sus, in strat subtire si neted. Cel mai bine ar fi sa aplici doua straturi subtiri de glet, in loc de unul gros. Dupa ce ai aplicat primul strat de glet, aeriseste camera. Aplica al doilea strat, daca este nevoie, dupa 24 de ore.
 • Aplicarea amorsei. Aceasta substanta va pregati peretele pentru lavabila. Amorsa se prepara prin amestecarea prafului special cu apa. Poti sa aplici amorsa cu trafaletul. Lasa apoi peretii sa se usuce, in jur de o ora.
Lavabil pereti

Asadar, inainte sa te apuci de renovat, ia in calcul ca peretii trebuie pregatiti corespunzator pentru ca toate lucrarile sa mearga ulterior fara probleme. Foloseste scule si unelte de calitate, precum gletierele profesioniste, care te vor ajuta sa fii mai eficient si sa scurtezi timpul de lucru.

Sursa foto: Unsplash.com

Produse Recomandate

 • Prelungitor pentru trafalet de glet | vopsea Stop&Roll®

  0 out of 5
  249,00 lei
 • Prelungitor pentru trafalet de Glet | Vopsea 2×0.7m – L’Outil Parfait®

  0 out of 5
  59,00 lei
 • Rezerva Trafalet microfibra Vopsele Lavabile 12 mm – Microliss’HD L’Outil Parfait®

  5.00 out of 5
  38,00 lei
 • Maner Trafalet 250 mm diametru 8 mm Microliss’HD L’Outil Parfait®

  0 out of 5
  15,00 lei
 • Rezerva Trafalet microfibra Vopsea Lavabila 110 mm – Microliss’HD L’Outil Parfait®

  0 out of 5
  6,00 lei
 • Maner trafalet Microliss’HD 110 mm L’Outil Parfait®

  0 out of 5
  8,00 lei
 • Rezerva Trafalet microfibra Vopsele Lavabile 6 mm – Microliss’HD L’Outil Parfait®

  0 out of 5
  35,00 lei

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button